Used Motorcycle Parts
Who We Are Contact Us Hotlines Advantage Recyclers - Join Us Sitemap Makes and Models

Used Motorcycle Parts - Search top quality used cycle parts from salvage yards in your area with our live, instant, free search.


"Instant Contact With Hundreds Of Motorcycle Parts Recyclers"

home

Motorcycles for sale

parts

ask the experts

used parts

members

about us

Ask The Experts
Type your question here and it will be sent to hundreds of the top motorcycle and powersports specialists in the country. Their responses will be displayed below. NOTE: If you are looking for a part, please use the form on the home page instead  
Email:
Confirm Email:
Questions & Answers
Number of Questions per page:            
1) Question: i was looking for a transmission for my suzuki gs500er but said it was a ew. are the transmissions the same for the er and the ew?

  Answers:
  YES THEY ARE THE SAME $299 WHOLE TRANNY CALL 1-785-242-0600 TUES THRU FRI 10AM-6PM;SAT 10AM-5PM (CENTRALTIME) TO ORDER. BECAUSE OF OUR HIGH VOLUME OF EMAILS, WE'RE NOT ABLE TO RESPOND TO EMAILS SENT TO US; PLEASE CALL US DIRECTLY DURING BUSINESS HOURS IF YOU HAVE ANY QUESTIONS. WE ARE THE SECOND LARGEST US SALVAGE IN WITH OVER 20,000 UNITS.OUR 10,000SQ FT SUPERSTORE AND SHOWROOM IS LOCATED @ 301 W. WILSON IN OTTAWA KANSAS(20 MIN SOUTH OF KANSAS CITY). SHOP ONLINE @ OZ POWERSPORTS.COM FOR ALL YOUR NEW & USED PARTS;TIRE/HELMET NEEDS....THANKS...OZ POWERSPORTS   -   OZ POWERSPORTS
  i have a transmission for a gs500 for $150.00 PLUS SHIPPING thanks, rusty roberts PH#1-800-553-7859    -   UNIVERSAL CYCLE SALVAGE
  yes, all of the GS500 transmissions will interchange from 1987 through 2003. We have a transmission here for 175, and a complete bottom end for 300. You can place a phone order by calling (803) 773-3535 and ask for the "hotline sales department" or you can order online from sales@midscyclesalvage.com . We appreciate the opportunity to do business with you and hope to hear from you soon. Thanks!    -   MOTORCYCLE INSURANCE & DEALERS SALVAGE
2) Question: I havea 84 honda vf1100 s sabre, the speedometer never resets to 0 when stopped,and is always 15 mph off. can this be adjusted or is it shot.

  Answers:
3) Question: I have a 1996 Suzuki DR 200 That was involved in a hit and run..The frame was bent but almost all my parts are still good. I am trying to find a frame, Are other years the same, ( like a 95, 97,98,) Thanks Melissa P.

  Answers:
  we have 96 with clean title   -   STEVE'S CYCLE INC #2
  Hey Melissa, I have a 1994 DR250 frame with a bill of sale priced at 200.00+ freight. We Can E-mail you a picture of this part if you E-mail us at sales@midscyclesalvage.com . You can place a phone order by calling (803) 773-3535 and ask for the "hotline sales department" or you can order online from sales@midscyclesalvage.com . We appreciate the opportunity to do business with you and hope to hear from you soon. Thanks!    -   MOTORCYCLE INSURANCE & DEALERS SALVAGE
4) Question: when i took off my starter(85 ninja 600r)it was full of oil,is there a deeper problem with the motor?and i cant put it in any other gear than first.

  Answers:
  Probably no problem with the engine, just the starter end shafts eal has gone bad. I have a clean used starter in stock for 100.00+ freight. It comes with a 30 day warantee that begins the day you receive the order. You can place a phone order by calling (803) 773-3535 and ask for the "hotline sales department" or you can order online from sales@midscyclesalvage.com . We appreciate the opportunity to do business with you and hope to hear from you soon. Thanks!    -   MOTORCYCLE INSURANCE & DEALERS SALVAGE
5) Question: ALL, I need a set of forks for 2003 Kaw zx9. What other years of zx9 forks would work in a 2003. Having trouble finding a used set of 2003 forks..........feel free to call me if you have a set!!! 812-569-4641

  Answers:
6) Question: i have to change motors in a 93 goldwing aspencade, the trans is bad, will for exampel a 97 motor go right in with everything the same , are there in differences ? thank you

  Answers:
7) Question: I worked as system administrator here in Iraq and part of my job to research for parts, I have this motorcycle part name and number but I dont know what kind of motorcycle this part belong to. Skip Plate PN# ML-1000-AA, please I need help on this. Thanks a lot.

  Answers:
8) Question: How difficult to add right side front caliper and rotor to 1980 KZ550A? Caliper, rotor, master cylinder... what else? Thanks.

  Answers:
  call 1 914 514 7429 ask for rich   -   BIKE SHOP 33
9) Question: I have a 1981 suzuki GS100.....starter spins but does not engage....only somtimes....whats wrong with it?

  Answers:
  STARTER CLUTCH NEEDS REPLACEING, OR AT LEAST CLEANING.   -   CYCLE PARTS OF LUBBOCK
  probably needs a starter clutch.   -   UNIVERSAL CYCLE SALVAGE
10) Question: I have a 1995 Suzuki Intruder VS1400GLP but MrCycleParts asks me specify if it is GLPH, GLPI, GLPJ. GLPK, etc all the way to GLPZ. The title only say GLP. Where do I find out which is the correct missing letter???

  Answers:
  YOUR BIKE IS A GLPS S IS FOR YEAR 95   -   JOHNSON & WOOD INC
  you have a GLPS "the last letter designates what year model, 1995 year code is "S" h87 j88 k89 l90 m91 n92 p93 r94 s95 t96 v97 w98 x99 y00 there is no i because some would mistake for #1 there is no q some would mistake for #9... Good luck    -   STEVE'S CYCLE INC #2
11) Question: I wrecked the front end of my Suzuki Intruder 1400GLPS breaking both the upper and lower aluminum triple fork clamps. A shop offered to replace the whole front end, but with used clamps / forks from an 800cc model. They said the 1 mm difference in diameter is negligible. Any problem with doing this?

  Answers:
  I WOULDN'T RECOMMEND THIS. PUTTING SMALLER FORKS ON THIS MODEL WILL PROBABLY EFFECT THE HANDLING FOR THE WORSE. CALL 1-785-242-0600 TUES THRU FRI 10AM-6PM;SAT 10AM-5PM (CENTRALTIME) TO ORDER. BECAUSE OF OUR HIGH VOLUME OF EMAILS, WE'RE NOT ABLE TO RESPOND TO EMAILS SENT TO US; PLEASE CALL US DIRECTLY DURING BUSINESS HOURS IF YOU HAVE ANY QUESTIONS. WE ARE THE SECOND LARGEST US SALVAGE IN WITH OVER 20,000 UNITS.OUR 10,000SQ FT SUPERSTORE AND SHOWROOM IS LOCATED @ 301 W. WILSON IN OTTAWA KANSAS(20 MIN SOUTH OF KANSAS CITY). SHOP ONLINE @ OZ POWERSPORTS.COM FOR ALL YOUR NEW & USED PARTS;TIRE/HELMET NEEDS....THANKS...OZ POWERSPORTS   -   OZ POWERSPORTS
  YOU NEED TO CHECK THE SPACING WHERE THE WHEEL SITS. IF IT IS DIFFIRENT YOU COULD EXPERIENCE BINDING. ALSO, YOU NEED TO CHECK THE LENGTH TO BE SURE YOUR RIDE HIGHTH WILL BE THE SAME.    -   LONG BEACH CYCLE PARTS
12) Question: Need Battery box

  Answers:
13) Question: Im need a radiator for my 2007 SV1000s can anyone help

  Answers:
14) Question: Looking for a Ft Master Cylinder for a 1985 RM 125, or something that will work, Thanks, Mark

  Answers:
  I have a 1990 RM125 with a known good front brake master cylinder. I'll sell it to you complete with the lever, cap, and handle bar clamp... All for 65.00+ freight. 30 day warantee. You can place a phone order by calling (803) 773-3535 and ask for the "hotline sales department" or you can order online from sales@midscyclesalvage.com . We appreciate the opportunity to do business with you and hope to hear from you soon. Thanks!    -   MOTORCYCLE INSURANCE & DEALERS SALVAGE
15) Question: if i replace the stock valves with oem parts is there any machine work needed.

  Answers:
 
Complete Terms And Conditions.
© 2019 MrCycleParts.com