Used Motorcycle Parts
Who We Are Contact Us Hotlines Advantage Recyclers - Join Us Sitemap Makes and Models

Used Motorcycle Parts - Search top quality used cycle parts from salvage yards in your area with our live, instant, free search.


"Instant Contact With Hundreds Of Motorcycle Parts Recyclers"

home

Motorcycles for sale

parts

ask the experts

used parts

members

about us

Ask The Experts
Type your question here and it will be sent to hundreds of the top motorcycle and powersports specialists in the country. Their responses will be displayed below. NOTE: If you are looking for a part, please use the form on the home page instead  
Email:
Confirm Email:
Questions & Answers
Number of Questions per page:            
1) Question: When i start my virago 1100 it will idle just fine, but when i try to give it throttle it bogs and dies...what could be the problem? Please list all possible problems and solutions..

  Answers:
  I would check the slide diaphrams in the carburetor to make sure the slides are opening properly and lifting the needle out of the jet tube to allow the proper amount of fuel to meter into the engine.    -   Motorcycles Ins. & Dealers Sal
2) Question: How long can i run a yamaha virago 1100 with no exhaust or header pipes?

  Answers:
  NOT VERY LONG   -   Willies Cycle Inc.
3) Question: I just purchased a 2001 Kawasaki Vulcan 800 classic. The bike's ignition switch was cut off and it will turn over when jumped but it will not start. I can get fire up to the ignition coils but not out of them. I was told that I had to have the ignition switch on this bike or else it would not start. Is this true or does the switch not effect this. Also what year ignition switches are compatible with this bike? Thanks

  Answers:
4) Question: what are the dimentions for the long air hose, for the on board air inflation system on the gl1100A aspencade 1982 vintage ? The line is low pressure and runs from the pressure gage to the rear shock air pressure senser located just aft of the rear master cyclinder right hand side.

  Answers:
5) Question: I have a 2001 Suzuki DRZ 250 4 stroke. It was in storage for a while and mice ate the wire harness. I have replaced the battery and spark plug and drained and replaced all fluids took apart the carb and cleaned. Still have no sparkHow can I test the coil. It cranks but it just won't turn over because there's no spark. Bike has barely been written and its life

  Answers:
6) Question: looking for a frame for a 1997 honda 11oo ace what years will fit

  Answers:
  $500 Call 1-785-242-0600 9am-6pm Tues-Sat (central Time) to purchase this item. OZ Powersports is the National Leader is cycle/atv salvage with over 50,000 units in inventory. Shop us online at www.ozpowersports.com for all your new parts/accessories needs.We look foward to hearing from you!   -   OZ Powersports
  PROLLY 87 TO 97    -   Steve's Cycle Inc
7) Question: Im looking for a set of deluxe saddle bags off a 2010-2013 stratoliner deluxe hard paintable bags fits the 1900 roadliner and stratoliner deluxe. Want them for my 2012 Stratoliner S I want to make ie a delux fairing if possible. thank You B Cope

  Answers:
  new a/m set $750 w/brkts Call 1-785-242-0600 9am-6pm Tues-Sat (central Time) to purchase this item. OZ Powersports is the National Leader is cycle/atv salvage with over 50,000 units in inventory. Shop us online at www.ozpowersports.com for all your new parts/accessories needs.We look foward to hearing from you!   -   OZ Powersports
8) Question: looking for a lockan key for a 82 goldwing fuel cover

  Answers:
  $75 Call 1-785-242-0600 9am-6pm Tues-Sat (central Time) to purchase this item. OZ Powersports is the National Leader is cycle/atv salvage with over 50,000 units in inventory. Shop us online at www.ozpowersports.com for all your new parts/accessories needs.We look foward to hearing from you!   -   OZ Powersports
  WE HAVE THAT FUEL COVER LOCK AND KEY IN STOCK $25.00 PLUS SHIPPING. LONG BEACH CYCLE PARTS & SALES MIKE 1-800-662-6669 OR lbcparts@dslextreme.com   -   Long Beach Cycle Parts
  LOCK AND KEY 45.0    -   Steve's Cycle Inc
  lock and key $35 & 8 shipping, all parts guaranteed, 217-674-3793 , www.motolane.com mrmotolane@yahoo.com    -   MotoLane
9) Question: How thick should the new brake pads be for the gl1100A 1982 vintage to keep them from draging on the rotor with the caliper pistons at full compression? the rotor mic's great. both sides.

  Answers:
  new pads $29ea Call 1-785-242-0600 9am-6pm Tues-Sat (central Time) to purchase this item. OZ Powersports is the National Leader is cycle/atv salvage with over 50,000 units in inventory. Shop us online at www.ozpowersports.com for all your new parts/accessories needs.We look foward to hearing from you!   -   OZ Powersports
10) Question: I have a 1980 Can-Am MX6 snf i need to replace the file system and most of the engien dose any one have sugestions

  Answers:
11) Question: are there any CDI's from other bikes that are compatible with a 2000 CBR 600 F4?

  Answers:
  cdi $350 Call 1-785-242-0600 9am-6pm Tues-Sat (central Time) to purchase this item. OZ Powersports is the National Leader is cycle/atv salvage with over 50,000 units in inventory. Shop us online at www.ozpowersports.com for all your new parts/accessories needs.We look foward to hearing from you!   -   OZ Powersports
12) Question: I have a 1987 kawasaki zx750,when I bought it,it had no exhaust system,will header pipes from a 600 fit?,does any one have headers for this?ie:jerked etc,I can fab mounts I need the header pipe.

  Answers:
  MAY HAVE    -   Steve's Cycle Inc
13) Question: My front brake master cylinder lever got hard to push and locked up while it was parked. The only way to move the ATV was to bleed the front brakes. It kept doing this and I replaced the master cylinder plunger rebuild kit. I can't bleed the lines. I tried to use vacuum and it would not let me bleed out the air and it would not take any brake fluid. Nothing works, my guess is that the master cylinder housing is worn out. I have talked to some service centers and they all say about $450. to $500. to repair. Please tell me what to do. Thanks, Paul Beck.

  Answers:
  "Emphyzema of the master cylinder". Check your return port in the master cyl. It's likely plugged,won't allow pumped fluid to release back to resevoir.   -   John's Cycle Parts & More
  We have your parts or part. please call 619 827 0759 or email stockers@cox.net and ask for Steve to confirm availabilty and price We will meet or beat any confirmed price email Stockers@cox.net for a quick response. Stockers is a BBB acreddited business. A-rated All parts have a 30 day exchange warranty (except cdi/ecu/ecm) Stockers Cycle Parts hours of operation are TUE-Sat(west coast time) 10-5 and We are located in Chula vista CA. Please visit www.stockersmotorcycles.com for more info on prices and policies. our email address is stockers@cox.net *PLEASE READ* Stockers Cycle Parts is a USED salvage parts supplier. we do not warranty color or scratches or dents on any items NO exceptions. Any questions please email or call or go to www.stockersmotorcycles.com   -   Stockers Motorcycle Parts
14) Question: I got a 1994 Suzuki RF600R wasn't running when I got it , I got the carbs cleaned and now will run but only idle even when I work the throttle , could a bad fuel pump cause that ? or what could if not that ?

  Answers:
  hook a direct fuel source to the carbs, that will eliminate the pump as a potential issue. Be sure your airbox is installed and complete. Also,if it runs OK to begin then bogs down check your gas tank vent.   -   John's Cycle Parts & More
  pump $295 Call 1-785-242-0600 9am-6pm Tues-Sat (central Time) to purchase this item. OZ Powersports is the National Leader is cycle/atv salvage with over 50,000 units in inventory. Shop us online at www.ozpowersports.com for all your new parts/accessories needs.We look foward to hearing from you!   -   OZ Powersports
  We have your parts or part. please call 619 827 0759 or email stockers@cox.net and ask for Steve to confirm availabilty and price We will meet or beat any confirmed price email Stockers@cox.net for a quick response. Stockers is a BBB acreddited business. A-rated All parts have a 30 day exchange warranty (except cdi/ecu/ecm) Stockers Cycle Parts hours of operation are TUE-Sat(west coast time) 10-5 and We are located in Chula vista CA. Please visit www.stockersmotorcycles.com for more info on prices and policies. our email address is stockers@cox.net *PLEASE READ* Stockers Cycle Parts is a USED salvage parts supplier. we do not warranty color or scratches or dents on any items NO exceptions. Any questions please email or call or go to www.stockersmotorcycles.com   -   Stockers Motorcycle Parts
15) Question: are they flat carbs i would like to see on picture

  Answers:
  We have your parts or part. please call 619 827 0759 or email stockers@cox.net and ask for Steve to confirm availabilty and price We will meet or beat any confirmed price email Stockers@cox.net for a quick response. Stockers is a BBB acreddited business. A-rated All parts have a 30 day exchange warranty (except cdi/ecu/ecm) Stockers Cycle Parts hours of operation are TUE-Sat(west coast time) 10-5 and We are located in Chula vista CA. Please visit www.stockersmotorcycles.com for more info on prices and policies. our email address is stockers@cox.net *PLEASE READ* Stockers Cycle Parts is a USED salvage parts supplier. we do not warranty color or scratches or dents on any items NO exceptions. Any questions please email or call or go to www.stockersmotorcycles.com   -   Stockers Motorcycle Parts
 
Complete Terms And Conditions.
© 2014 MrCycleParts.com